Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Opetusministeriön päätös Etiopian Ortodoks Tewahdo yhdyskunta -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan merkitsemisestä uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin 15.7.2004/674

Opetusministeriölle osoitetulla kirjelmällä ovat Zawde Berhanu ja 26 muuta henkilöä, jotka ovat ilmoittaneet asuinpaikkansa, ilmoittaneet uskonnonvapauslain (267/1922) 13 §:n mukaisesti perustaneensa Etiopian Ortodoks Tewahdo yhdyskunta -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan, jonka kotipaikka on Helsinki. Ilmoitukseen on liitetty selvitys yhdyskunnan uskontunnustuksesta, julkisen uskonnonharjoituksen muodosta sekä hyväksytty yhdyskuntajärjestys. Nämä kuuluvat:

Uskontunnustus

Etiopian Ortodoks Tewahdo yhdyskunta uskoo yhteen Jumalaan, Herraan Isään, joka hallitsee koko maailmaa, kaikkivaltiaaseen, joka on luonut kaikki näkyvät ja näkymättömät Taivaassa ja maassa, ja uskoo Herraan Jeesukseen, ainoaan Jumalan Poikaan, joka on ollut Hänen kanssaan ennen maailman luomista.

Yhdyskunta tunnustaa, että Pyhän Hengen johdatuksesta kirjoitetut pyhät kirjat ovat osa kahdesta suuresta uskon perustasta, joita Etiopian Ortodoks Tewahdo kirkko opettaa. Jumalan sana ei ole sisällytetty ainoastaan Pyhään Raamattuun, vaan se on myöskin löydettävissä kirjoittamattomana Jumalan sanana niin kutsutussa Apostolisessa traditiossa.

Julkisen uskonnonharjoituksen muoto

Etiopian Ortodoks Tewahdo yhdyskunta toteuttaa tarkoitustaan uskontunnustukseensa nojautuen:

1) järjestämällä yhdyskunnan julkista uskonnonharjoitusta varten kokouksia, joissa keskustellaan Jumalan sanasta ja lauletaan hengellisiä lauluja,

2) levittämällä Raamatun sanan mukaisesti Etiopia...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.