Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 662/2020 saakka.

Valtioneuvoston asetus sementtiä ja sementtiä sisältäviä valmisteita koskevista rajoituksista 16.6.2004/514

Tämä asetus on kumottu A:lla 11.6.2009/415.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/1989) 43 §:n 1 momentin ja 44 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat, 43 §:n 1 momentti laissa 57/1999 ja 44 § laissa 1412/1992:

1 §

Sementtiä ja sementtiä sisältäviä valmisteita ei saa käyttää eikä saattaa markkinoille, jos ne sisältävät veteen sekoitettuna enemmän kuin 2 mg/kg (2 ppm) vesiliukoista kromi VI:tta sementin kokonaiskuivapainosta.

2 §

Jos sementin sisältämän kromin pelkistämiseen on käytetty pelkistävää ainetta, on sementtiä tai sementtiä sisältävää valmistetta sisältävässä pakkauksessa oltava selvästi luettavat merkinnät pakkauspäivämäärästä sekä varastointiolosuhteista ja varastointiajasta, mihin riittävät ylläpitämään pelkistävän aineen tehon ja pitämään vesiliukoisen kromi VI:n pitoisuuden 1 §:ssä säädetyn rajan alapuolella.

Jos sementti tai sementtiä sisältävä valmiste toimitetaan irtoaineena ilman pakkausta, on 1 momentissa tarkoitetut tiedot toimitettava vastaanottajalle muulla tavalla.

3 §

Tätä asetusta ei sovelleta valvottuja, suljettuja ja täysin automatisoituja prosesseja käyttäen valmistettujen tuotteiden markkinoille saattamiseen, jos sementtiä ja sementtiä sisältäviä valmisteita käsitellään ainoastaan koneellisesti eikä ole mahdollisuutta ihokosketukseen.

4 §

Sementin liukoisen kromi VI:n mittaaminen tulee tehdä Euroopan yhteisöjen komission hyväksymän yhdenmukaisen tes...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.