Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Tasavallan presidentin asetus tullilaitoksen ansiorististä ja ansiomitalista 27.2.2004/164

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn toisen valtionvarainministerin esittelystä, säädetään julkisen arvonannon osoituksista 23 päivänä joulukuuta 1999 annetun lain (1215/1999) 2 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Tullilaitoksen kunniamerkkejä ovat ansioristi ja ansiomitali.

Kunniamerkki voidaan myöntää tullilaitoksen henkilöstöön kuuluvalle tunnustukseksi ansioista. Kunniamerkki voidaan myöntää myös muulle henkilölle ja organisaatiolle tullilaitoksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä.

Tunnustukseksi erityisistä ansioista kunniamerkki voidaan myöntää soljen kera.

Kunniamerkin ohella annetaan omistuskirja.

2 §

Tullilaitoksen pääjohtaja tekee ansioristin myöntämisestä esityksen valtiovarainministeriölle. Tullilaitoksen ansioristin myöntää se ministeri, jolle tullihallintoa koskevat asiat kuuluvat.

Tullilaitoksen ansiomitalin myöntää Tullihallituksen hallinto-osaston esityksestä tullilaitoksen pääjohtaja.

3 §

Tullihallitus pitää luetteloa tullilaitoksen kunniamerkin saaneista.

4 §

Tullilaitoksen ansioristi on siniseksi emaloitu metallinen yrjönristi, joka on metalliosiltaan kullattu. Risti on läpimitaltaan 41 millimetriä. Ristin etupuolella on tullilaitoksen virallinen kullattu tunnuskuvio. Ristin kääntöpuolelle kaiverretaan juokseva numero ja ristin saajan nimi.

Ansioristiin kuuluu 32 millimetriä leveä tummansininen nauha, jonka reunoilla on harmaat pystyjuovat ja keskellä on kaksi ohuilla h...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.