Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Opetusministeriön asetus ylemmän korkeakoulututkinnon opintotuen enimmäisajasta ja sen pidentämisen perusteista 19.3.2003/257

Opetusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä tammikuuta 1994 annetun opintotukilain (65/1994) 7 §:n 2 momentin sekä 7 a §:n 3 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 49/1997:

1 §

Opintotuen enimmäisaika on 65 kuukautta seuraavissa tutkinnoissa:

1) eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto;

2) lääketieteen lisensiaatin tutkinto;

3) ylempi korkeakoulututkinto, kun pääaine tai aineryhmä, johon pääaine kuuluu, on Aasian ja Afrikan kielet ja kulttuurit.

Opintotuen enimmäisaika on 60 kuukautta seuraavissa tutkinnoissa:

1) arkkitehdin tutkinto;

2) diplomi-insinöörin tutkinto;

3) kuvataiteen maisterin tutkinto;

4) maisema-arkkitehdin tutkinto;

5) musiikin maisterin tutkinto;

6) psykologian maisterin tutkinto.

2 §

Opintotuen enimmäisajan pidentämistä opintotukilain (65/1994) 7 a §:ssä tarkoitetussa tapauksessa haetaan opintotukilautakunnalta. Hakemukseen on liitettävä lääkärintodistus tai muu riittävä selvitys siitä, että pidentämiseen on edellytys. Jäljellä olevien opintojen laajuudesta on esitettävä tiedekunnan, osaston tai opetusta antavan laitoksen vahvistama selvitys sekä opintosuunnitelma. Keskeneräisestä lopputyöstä on esitettävä työn ohjaajan lausunto työn vaiheesta ja jäljellä olevasta työmäärästä.

3 §

Opintojen voidaan katsoa olevan suoritettavissa enintään yhden lukuvuoden aikana, jos opiskelija esittää opintosuunnitelman, jonka mukaan tutkinto on mahdollista suorittaa lukuvuoden aikana, ja selvityksen siitä, että tutkinnosta puut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.