Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus sukupuolen muuttamiseen tähtäävän tutkimuksen ja hoidon järjestämisestä sekä lääketieteellisestä selvityksestä transseksuaalin sukupuolen vahvistamista varten 3.12.2002/1053

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään24 päivänä huhtikuuta 1970 annetun steriloimislain (283/1970) 4 §:n ja transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta 28 päivänä kesäkuuta 2002 annetun lain (563/2002) 6 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee sukupuolen muuttamiseen tähtäävän tutkimuksen ja hoidon järjestämistä sekä transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain (563/2002) 1 §:ssä tarkoitettua lääketieteellistä selvitystä.

2 §

Sukupuolen muuttamiseen tähtäävän tutkimuksen ja hoidon järjestäminen

Sukupuolen muuttamiseen tähtäävä tutkimus ja hoito keskitetään Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan ja Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Kun henkilö hakeutuu hoitoon transseksuaalisuuden takia tai hänen sukupuoli-identiteettinsä muutoin vaatii selvitystä, hänet tulee ohjata jatkotutkimuksiin toiseen edellä mainituista sairaaloista.

Sukuelinkirurgian toteuttaminen keskitetään kohdun ja munasarjojen poistoa lukuun ottamatta Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan.

3 §

Transseksuaalisuuden tutkimukseen ja hoitoon perehtynyt moniammatillinen työryhmä

Henkilön transseksuaalisuuden tutkimusta, hoitoa ja seurantaa varten Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa ja Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on transseksuaalisuuden tutkimukseen ja hoitoon perehtynyt moniammatillinen työryhmä.

Työryhmän kokoonpanon tulee olla...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.