Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 476/2022 saakka.

Kansaneläkelaitoksen valtuutettujen johtosääntö 13.6.2002/638

Eduskunta on perustuslain 52 §:n 2 momentin sekä Kansaneläkelaitoksesta annetun lain (731/2001) 4 §:n 1 momentin nojalla hyväksynyt Kansaneläkelaitoksen valtuutetuille seuraavan johtosäännön:

1 §

Toimikausi

Valtuutettujen toimikausi alkaa, kun eduskunta on toimittanut vaalin, ja päättyy uusien valtuutettujen vaalin toimittamiseen.

2 §

Järjestäytyminen

Valtuutetut valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaalissa noudatetaan soveltuvin osin eduskunnan vaalisääntöä (250/2000), jolleivat valtuutetut yksimielisesti toisin päätä. Vaalien tuloksesta ilmoitetaan eduskunnalle. Iältään vanhin valtuutettu kutsuu ensimmäisen kokouksen koolle sekä toimii puheenjohtajana, kunnes puheenjohtaja on valittu.

Valtuutetut voivat valita keskuudestaan työvaliokunnan valmistelemaan valtuutettujen kokouksessa käsiteltäviä asioita. Työvaliokunnan puheenjohtajana toimii valtuutettujen puheenjohtaja.

3 §

Tehtävät

Valtuutettujen tehtävänä on sen lisäksi, mitä Kansaneläkelaitoksesta annetussa laissa (731/2001) säädetään:

1) tarpeen mukaan tarkastuttaa määräämillään valtuutetuilla tai tilintarkastajilla Kansaneläkelaitoksen taloutta ja toimintaa;

2) määrätä Kansaneläkelaitoksen tilintarkastajien palkkio ja perusteet heidän matkakulujensa korvaamista varten;

3) vaatia Kansaneläkelaitoksen hallitukselta selvitys tilintarkastajien muistutusten johdosta ja tarpeen mukaan muistakin seikoista; sekä

4) ryhtyä toimenpiteisiin syytteen nostamiseksi Kansaneläkelaitoksen johtajan tai hallit...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.