Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamista koskevasta toimivallasta 27.6.2002/567

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtioneuvoston kanslian esittelystä, säädetään valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamista koskevasta toimivallasta 16 päivänä toukokuuta 2002 annetun lain (362/2002) 4 §:n nojalla:

1 § (22.5.2008/349)

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään menettelystä valmisteltaessa valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamista koskevasta toimivallasta annetun lain (362/2002) 1 §:ssä tarkoitettuja päätöksiä.

Asianomaisen ministeriön on aina selvitettävä valtion keskushallinnon yksikköjen ja valtakunnallisesti tai keskitetysti hoidettavien valtion toimintojen sijoittamismahdollisuudet pääkaupunkiseudun sijasta maan muihin osiin, kun:

1) perustetaan uusi yksikkö tai toiminto;

2) laajennetaan olemassa olevaa toimintaa olennaisesti; tai

3) organisoidaan olemassa olevaa toimintaa merkittävästi uudelleen.

Yksikköjen ja toimintojen sijoittamisessa on otettava huomioon olemassa olevat ja kehittyvät osaamis- ja toimintokeskittymät.

Tässä asetuksessa säädettyä menettelyä sovelletaan myös silloin, kun pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevia alueellisia ja paikallisia valtion yksikköjä ja toimintoja lakkautetaan tai supistetaan.

2 § (14.4.2011/350)

Alueellistamisen koordinaatioryhmä

Valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamisasioiden valmistelua varten valtiovarainministeriö asettaa alueellistamisen koordinaatioryhmän valtioneuvoston toimikaudeksi.

3 § (22.5.2008/349)

Alueellistamisen koordinaatioryhmän tehtävät

Alueellistamisen ko...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.