Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sisäasiainministeriön asetus käsisammuttimista (voimassa 31.12.2024 saakka) 11.9.2001/790

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L:n 10/2007 25 § 2 mom.

Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään pelastustoimen laitteiden teknisistä vaatimuksista ja tuotteiden paloturvallisuudesta 30 päivänä huhtikuuta 1999 annetun lain (562/1999) 2 ja 3 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee enintään 20 kilogramman painoisen käsisammuttimen käyttö- ja sammutusominaisuuksia sekä niiden perusteella käsisammuttimeen tehtäviä merkintöjä.

2 §

Käsisammuttimen ominaisuudet

Käsisammuttimen käyttö- ja sammutusominaisuuksien sekä niiden perusteella sammuttimeen tehtävien merkintöjen tulee olla voimassaolevien eurooppalaisten standardien EN 3–1, EN 3–2, EN 3–4 ja EN 3–5 tai muun vastaavan vaatimustasoisen standardin tai teknisen erittelyn mukainen.

Ulkokäyttöön tai kylmissä tiloissa käytettäväksi tarkoitetun käsisammuttimen on läpäistävä eurooppalaisen standardin EN 3–5 mukainen toimintalämpötilakoe vähintään –30° C:n lämpötilassa.

3 §

Vaatimustenmukaisuuden osoittaminen

Käsisammuttimen valmistajan tai maahantuojan on voitava esittää tämän asetuksen 2 §:n mukaisten ominaisuuksien täyttämisestä valmistajan laatima vaatimustenmukaisuusvakuutus, joka voi perustua arviointilaitoksen suorittamaan tuotteen alkutestaukseen tai valmistajan sisäiseen laadunvalvontaan.

Käsisammuttimen vaatimustenmukaisuus painelaitteena osoitetaan siten kuin painelaitteista annetussa kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksessä (938/1999) säädetään.

4 §

Merkinnät

Käsisammuttimeen on kiinnitettävä eurooppalaisen standardi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.