Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus Finnvera Oyj:n pääomatakuista 22.8.2001/744

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion erityisrahoitusyhtiön luotto- ja takaustoiminnasta 18 päivänä kesäkuuta 1998 annetun lain (445/1998) 4 a §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 526/2001:

1 §

Luottolaitosten, pääomasijoitusrahastojen ja muiden yhteisöjen sekä yksityishenkilöiden tekemien pääomasijoitusten yhteydessä syntyvän tappionvaaran varalta voi Finnvera Oyj myöntää takuita (pääomatakuu). Tässä asetuksessa annetaan tarkemmat pääomatakuiden myöntämistä, suuntaamista ja korvausten maksamista koskevat säännökset.

2 §

Pääomatakuu voidaan antaa sen varalta, että 1 §:ssä tarkoitetulle sijoittajalle syntyy tappiota sellaisesta pääomasijoituksesta, jonka se on tehnyt muuhun kuin maatilataloutta harjoittavaan pieneen tai keskisuureen yritykseen.

Finnvera Oyj voi myös antaa tarjouksia pääomatakuiden antamisesta tietyin ehdoin sijoituskokonaisuudelle. Pääomatakuun antamiseen tarjouksen mukaisesti sovelletaan muilta osin mitä pääomatakuun antamisesta on muutoin säädetty.

3 §

Pääomatakuu voidaan antaa ulkomailla toimivalle yritykselle tehtyyn pääomasijoitukseen, jos yrityksen omistaa osittain tai kokonaan kotimainen Suomessa toimiva pieni tai keskisuuri yritys edellyttäen, että pääomasijoituksen arvioidaan edistävän myös Suomessa toimivan kotimaisen yrityksen teknologista kehitystä, toimintamenetelmien parantamista tai kansainvälisen kilpailukyvyn kehittymistä.

4 §

Pääomatakuu voidaan myöntää vain osalle pääomasijoituksen yhteydessä syntyvästä tappionvaarasta.

5 §

Pääom...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.