Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Tasavallan presidentin asetus poliisin ansiorististä ja ansiomitalista 15.12.2000/1129

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministerin esittelystä, säädetään julkisen arvonannon osoituksista 23 päivänä joulukuuta 1999 annetun lain (1215/1999) 2 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Poliisin kunniamerkkejä ovat poliisin kullattu ansioristi, hopeinen ansioristi, kullattu ansiomitali ja hopeinen ansiomitali. Kunniamerkki voidaan myöntää poliisin henkilöstöön kuuluvalle tunnustukseksi. Kunniamerkki voidaan antaa myös muulle henkilölle ja organisaatiolle poliisin hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä.

Poliisin tehtävässä surmansa saaneen lähiomaiselle voidaan luovuttaa poliisin ansioristi tai -mitali muistona säilytettäväksi.

Ansioristin ja -mitalin ohella annetaan omistuskirja.

2 § (11.12.2009/1040)

Poliisin ansioristin myöntää Poliisihallituksen poliisiylijohtajan esityksestä sisäasiainministeri.

Poliisin ansiomitalin myöntää Poliisihallituksen poliisiylijohtaja. Poliisin hopeisen ansiomitalin myöntää myös poliisin valtakunnallisen yksikön päällikkö yksikkönsä henkilöstölle.

Esityksiä poliisin ansioristin ja poliisin ansiomitalin myöntämisestä voivat tehdä sisäasiainministeriö, poliisiyksiköt, Hallinnon tietotekniikkakeskus ja hätäkeskuslaitos.

3 § (11.12.2009/1040)

Poliisihallitus pitää luetteloa poliisin ansioristin ja kullatun ansiomitalin saaneista. Luetteloa hopeisen ansiomitalin saaneista pitävät myöntämiseen oikeutetut viranomaiset.

4 §

Poliisin ansioristi valmistetaan sinisestä emalista ja hopeasta. Risti on läpimitaltaan 40 millimetriä. Etupu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.