Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 822/2022 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus tuettavissa rakennusinvestoinneissa hyväksyttävistä yksikkökustannuksista 30.11.2000/1015

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 12 päivänä maaliskuuta 1999 annetun maaseutuelinkeinojen rahoituslain (329/1999) 7 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Tarkoitus ja soveltamisala

Tällä asetuksella vahvistetaan maaseutuelinkeinojen rahoituslain (329/1999) nojalla tuettavassa rakentamisessa hyväksyttävät yksikkökustannukset. Yksikkökustannusten hyväksymisen tarkoituksena on ohjata tuettavaa rakentamista rakenteiltaan ja teknisiltä varusteiltaan taloudellisten ja tilankäytöltään tarkoituksenmukaisten rakennusten toteutumiseksi.

2 §

Hyväksyttävät yksikkökustannukset

Maaseutuelinkeinojen rahoituslain 7 §:n 3 momentin mukaiset rakentamisessa hyväksyttävät yksikkökustannukset laskentaperusteineen on lueteltu tämän asetuksen liitteessä.

3 §

Yksikkökustannusten ylittäminen

Rakennuksen kustannusarvio ei saa ylittää hyväksyttyä yksikkökustannusta enempää kuin 25 prosenttia.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, työvoima- ja elinkeinokeskus voi hyväksyä enintään 40 prosentin ylityksen yksikkökustannuksiin, jos hankkeen kannattavuus pystytään osoittamaan ja:

1) tuettava hanke palvelee tutkimusta tai tuotekehitystä tai on uuden rakentamistekniikan tai maatila-arkkitehtuurin kehittämistä palveleva koerakentamiskohde;

2) ylitys aiheutuu sellaisen uuden rakennustekniikan, erityisesti puun ja muiden uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvien rakennusaineiden käyttämisestä, joka ei vielä ole laajasti käytössä, mutta jolla ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.