Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 264/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus potilasvahinkolautakunnasta (kumoutunut) 6.7.2000/673

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2021. Ks. L 948/2019.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään 25 päivänä heinäkuuta 1986 annetun potilasvahinkolain (585/1986) 11 §:n 5 momentin ja 11 e §:n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 640/2000:

Asioiden käsittely lautakunnassa

1 §

Potilasvahinkolain (585/1986) 11 §:ssä tarkoitetulta potilasvahinkolautakunnalta pyydetään ratkaisusuositusta tai lausuntoa kirjallisesti.

2 §

Lautakunnan täysistunnossa on käsiteltävä 7 §:n 1 momentissa tarkoitetun henkilöstön ottamista ja vapauttamista koskevat asiat, 9 §:ssä tarkoitetut palkkioiden ja palkkaetujen perusteet, lautakunnan työjärjestystä, talousarviota, tilinpäätöstä ja tilintarkastajien valintaa koskevat asiat, tuomioistuimille annettavat lausunnot sekä potilasvahinkolain 11 a §:n 3 momentissa tarkoitetut soveltamissuositukset.

Täysistunto määrää hallintojaoston jäsenet ja varajäsenet sekä hallintojaoston esityksestä muiden jaostojen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, muut jäsenet ja varajäsenet. Myös lautakunnan varajäsen voidaan nimetä jaoston jäseneksi tai varajäseneksi.

Jos käsiteltävällä asialla on periaatteellista merkitystä tai jos se muusta syystä katsotaan aiheelliseksi, puheenjohtaja voi määrätä tai jaosto siirtää asian käsiteltäväksi täysistunnossa.

Täysistunto on päätösvaltainen, kun kokouksen puheenjohtaja ja vähintään viisi muuta jäsentä tai varajäsentä ovat saapuvilla.

3 §

Täysistunto voi kutsua enintään lautakunnan toimikaudeksi kerralla...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.