Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 88/2024 saakka.

Vakuutusyhdistysasetus 12.3.1999/312

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 31 päivänä joulukuuta 1987 annetun vakuutusyhdistyslain (1250/1987) 16 luvun 12 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Vakuutusyhdistyksen sulautumista, vakuutuskannan luovuttamista tai vakuutusyhdistyksen muuttamista keskinäiseksi vakuutusyhtiöksi koskevat asiakirjat on pidettävä nähtävinä Vakuutusvalvontavirastossa vakuutusyhdistyslain (1250/1987) 8 luvun 2 §:n 2 momentissa ja 14 luvun 4 §:n 2 momentissa tarkoitetun määräajan loppuun.

2 §

Jos Vakuutusvalvontavirasto kieltää vakuutusyhdistystä antamasta uusia vakuutuksia taikka luovuttamasta tai panttaamasta yhdistyksen hallussa olevaa omaisuutta, viraston on kuulutettava siitä virallisessa lehdessä yhdistyksen kustannuksella ja ilmoitettava siitä yhdistyksen osakkaille yhdistysjärjestyksessä määrätyllä tavalla.

3 §

Kun vakuutusyhdistyslain 13 luvun 9 §:n mukainen tilinpäätös ja 12 §:n mukainen kertomus ovat valmistuneet, niistä on annettava viipymättä jäljennös Vakuutusvalvontavirastolle. Virastolle on annettava myös jäljennös ensiksi mainitussa lainkohdassa tarkoitetusta selvitysmiesten ilmoituksesta.

4 §

Kun vakuutusyhdistys on merkitty kaupparekisteriin tai kun kaupparekisteriin otettuun merkintään on tehty muutos, yhdistyksen hallituksen on viipymättä annettava siitä tieto Vakuutusvalvontavirastolle.

5 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1999.

Tällä asetuksella kumotaan 22 päivänä tammikuuta 1988 annettu vakuutusyhdistysasetus (43/1988).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.