Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki merimiehen lääkärintarkastuksista pidettävästä rekisteristä 22.1.1999/25

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Rekisterin tarkoitus ja tietosisältö

Merimiehen lääkärintarkastuksissa annetuista lääkärintodistuksista pidetään työterveyslaitoksessa valtakunnallista rekisteriä.

Rekisterin tarkoituksena on edistää työntekijöiden laivatyökelpoisuuden sekä terveydentilan arviointia ja seurantaa, merimieslääkäreiden toiminnan yhdenmukaisuutta sekä työntekijöiden yleiseen terveyteen kohdistuvaa tieteellistä tutkimustoimintaa.

Lääkärintodistuksesta rekisteriin talletetaan tarkastetun henkilön nimi, muut tunnistetiedot ja yhteystiedot sekä laivatyökelpoisuuden arviointia varten tarpeelliset tiedot tarkastetun fyysisestä terveydestä, mielenterveydestä, näkö- ja kuulokyvystä sekä sairauksista. Milloin tarkastettava ei ole täyttänyt 18 vuotta, rekisteriin talletetaan tieto siitä, onko työskentely aluksessa hänen terveydelleen tai kehitykselleen haitallista.

2 §

Lääkärintodistusten toimittaminen rekisteriin

Merimiehen lääkärintarkastuksen suorittaneen lääkärin on lähetettävä jäljennös lääkärintodistuksesta työterveyslaitokselle.

3 §

Tietojen luovuttaminen rekisteristä

Työntekijän suostumuksella rekisteristä voidaan antaa tarkastavalle lääkärille tietoja työntekijän aikaisemmasta terveydentilasta.

Liikenteen turvallisuusvirastolla on oikeus saada rekisteristä työntekijän laivatyökelpoisuutta koskevan päätöksen tekemistä varten tarpeelliset tiedot. Lisäksi virastolla ja työsuojeluviranomaisilla on oikeus saad...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.