Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus ympäristövakuutuslautakunnasta 30.12.1998/1177

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään ympäristövahinkovakuutuksesta 30 päivänä tammikuuta 1998 annetun lain (81/1998) 22 §:n nojalla:

1 §

Lautakunnan kokoonpano

Ympäristövahinkovakuutuksesta annetun lain (81/1998) 22 §:ssä tarkoitetussa ympäristövakuutuslautakunnassa on puheenjohtaja ja viisi muuta jäsentä. Viimeksi mainituista jäsenistä kullakin on henkilökohtainen varajäsen.

Puheenjohtajan ja muut jäsenet sekä varajäsenet nimeää valtioneuvosto, joka määrää samalla kaksi jäsenistä varapuheenjohtajiksi.

Lautakunnan jäsenten tulee olla ympäristötai vahingonkorvausasioihin perehtyneitä. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien on oltava oikeustieteen kandidaatin tutkinnon suorittaneita ja perehtyneitä ympäristö-, vakuutus- ja vahingonkorvausasioihin. Puheenjohtajan on lisäksi oltava tuomarin tehtäviin perehtynyt.

2 §

Sihteeristö ja sihteeri

Lautakunnan sihteeristönä toimii Ympäristövakuutuskeskuksen toimisto. Lautakunnan sihteerin valitsee lautakunta Ympäristövakuutuskeskuksen ehdotuksesta. Sihteerin tulee olla oikeustieteen kandidaatin tutkinnon suorittanut.

3 §

Koolle kutsuminen ja päätöksenteko

Lautakunnan kutsuu koolle puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Lautakunta on päätösvaltainen, kun kokouksen puheenjohtaja ja neljä muuta jäsentä on saapuvilla.

Asiat ratkaistaan lautakunnassa esittelystä. Esittelijänä toimii lautakunnan sihteeri.

Jos lautakunta ei ole yksimielinen, ratkaisuksi tulee se mielipide, jota jäsenten enemmistö kannattaa. Jos mielipiteitä on useita ja niitä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.