Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 78/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös työssä käytettävien koneiden ja muiden työvälineiden hankinnasta, turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta (kumottu) 25.11.1998/856

Tämä päätös on kumottu A:lla 12.6.2008/403, joka on voimassa 1.1.2009 alkaen.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/1958) 47 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 144/1993:

1 luku

Yleiset säännökset

1 § (5.6.2003/437)

Soveltamisala ja määritelmät

Tämä päätös koskee työvälineiden käyttöä työssä, johon sovelletaan työturvallisuuslakia (738/2002). Tämän päätöksen 2–4 luvun säännöksiä sovelletaan sellaiseen työvälineeseen, jonka käyttöön voi liittyä kyseisissä säännöksissä tarkoitettu vaara.

Työvälineellä tarkoitetaan tässä päätöksessä koneita, välineitä ja muita teknisiä laitteita sekä niiden asennettuja yhdistelmiä.

Työvälineen käytöllä tarkoitetaan tässä päätöksessä kaikkea työvälineeseen liittyvää toimintaa, kuten työvälineen käynnistämistä ja pysäyttämistä sekä sen käyttöä, kuljetusta, korjausta, muuntamista, huoltoa ja puhdistusta.

Sen lisäksi, mitä tässä päätöksessä säädetään, noudatetaan, mitä työvälineiden käytöstä ja tarkastuksesta erikseen säädetään. Koneen markkinoille saattamisesta ja luovuttamisesta säädetään erikseen.

2 §

Työvälineen hankinta ja kunnossapito

Työnantajan tulee huolehtia siitä, että työssä käytettäväksi hankittava työväline täyttää sitä koskevat vaatimukset sen mukaan kuin vaatimuksista erikseen säädetään, tai jos tällaisia säännöksiä ei ole, tämän päätöksen 2 ja 3 luvun mukaiset vaatimukset.

Työna...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.