Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös kotitalouksien kuivaavien pyykinpesukoneiden energiankulutusmerkinnässä annettavista tiedoista 9.9.1997/895

Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättänyt kodinkoneeseen liitettävässä energiankulutusmerkinnässä annettavista tiedoista 19 päivänä elokuuta 1994 annetun asetuksen (772/1994) 2 ja 8 §:n nojalla:

1 §

Tätä päätöstä sovelletaan kotitalouskäyttöön tarkoitettuihin verkkosähköllä toimiviin kuivaaviin pyykinpesukoneisiin. Päätöstä ei sovelleta laitteisiin, joissa voidaan käyttää myös muita energianlähteitä.

Päätös ei koske käytettynä myytäviä laitteita eikä malleja, joiden tuotanto on lopetettu ennen tämän päätöksen voimaantuloa.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitut laitteet on varustettava energiankulutusmerkinnällä ja tuoteselosteella siten kuin tässä päätöksessä säädetään.

3 §

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

1) tuoteselosteella laitetta koskevaa yhdenmukaistettua tietotaulukkoa; ja

2) yhdenmukaistetuilla standardeilla sellaisia standardeja, joiden viitenumerot on julkaistu Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä ja joista Euroopan yhteisöjen jäsenvaltiot ovat julkaisseet osaksi kansallista lainsäädäntöä saatettujen yhdenmukaistettujen standardien viitenumerot.

Tavaran toimittajan määritelmä on kodinkoneeseen liitettävässä energiankulutusmerkinnässä annettavista tiedoista annetun asetuksen (772/1994), jäljempänä energiamerkintäasetus, 3 §:ssä.

4 §

Tässä päätöksessä säädetyt pakolliset tiedot on laadittava sellaisten mittausmenetelmien mukaisesti, jotka on vahvistettu standardissa EN 50229 tai muissa 3 §:n 1 momentin 2 kohdassa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.