Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös työturvallisuuslain soveltamisesta pulttipistooleihin ja niiden tarkastukseen (kumottu) 4.9.1997/862

Tämä päätös on kumottu VNa:lla koneiden turvallisuudesta 12.6.2008/400, joka on voimassa 29.12.2009 alkaen.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/1958) 47 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 144/1993:

1 §

Pulttipistoolilla tarkoitetaan tässä päätöksessä räjähdyspanoksella laukaistavaa ampumatyökalua.

Pulttipistoolin ja sen tarvikkeiden valmistajan, maahantuojan, myyjän tai muun työturvallisuuslain (299/1958) 40 §:ssä tarkoitetun henkilön sekä työnantajan ja työntekijän on kunkin kohdaltaan huolehdittava siitä, että pulttipistooli apulaitteineen sekä sen käytössä tarvittavat pultit, ruuvit ja patruunat samoin kuin niiden säilytys- ja pakkausastiat täyttävät työturvallisuuslaissa ja tässä päätöksessä asetetut vaatimukset.

Ks. TyöturvallisuusL 738/2002.

2 §

Pulttipistoolia ei saa ottaa käyttöön, ellei sen tyyppiä ole tarkastettu ja hyväksytty ja ellei se ole luotettavassa kunnossa.

3 § (25.11.1999/1105)

Ennen kuin tietyn tyyppistä pulttipistoolia tai sen patruunoita aletaan myydä, pulttipistoolin ja patruunoiden rakenne on tarkastettava kannettavien ampuma-aseiden tarkastusleimojen vastavuoroista hyväksymistä koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta annetussa asetuksessa (536/1984) tarkoitetulla tavalla.

Käyttöön ottamisen jälkeen on pulttipistoolin kunto ja toimintavarmuus tarkastettava 24 kuukauden väliajoin ja muulloinkin, kun aihetta siihen ilmenee.

Käytössä oleva pulttipist...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.