Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 476/2022 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös lastenruoista 13.8.1997/789

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Päätöksen tarkoitus

Tällä päätöksellä pannaan täytäntöön komission 16 päivänä helmikuuta 1996 antama direktiivi imeväisille ja pikkulapsille tarkoitetuista viljapohjaisista valmisruoista ja muista lastenruoista (96/5/EY).

2 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee lastenruokia, jotka täyttävät terveiden imeväisten ja pikkulasten ravitsemukselliset ja muut erityisvaatimukset ja jotka on tarkoitettu imeväiselle vierotusvaiheeseen ja pikkulapselle ruokavalion täydentämiseen heidän vähitellen siirtyessään tavalliseen ruokaan. Äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta määrätään erikseen.

Päätöksen tarkoittamiin lastenruokiin kuuluvat viljapohjaiset ja muut lastenruoat, joita myydään valmiiksi pakattuina siten, että pakkaus peittää valmisteen kokonaan. Päätös ei koske pikkulapsille tarkoitettuja maitojuomia.

3 §

Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan

1) imeväisellä alle 12 kuukauden ikäistä lasta,

2) pikkulapsella 1–3 vuoden ikäistä lasta ja

3) lastenruoalla erityisruokavaliovalmistetta, joka on tarkoitettu tai jonka on erityisesti ilmoitettu soveltuvan alle kolmivuotiaalle lapselle.

4 §

Viljapohjaisten lastenruokien luokittelu

Viljapohjaiset lastenruoat luokitellaan seuraaviin ryhmiin:

1) yksinkertaiset viljavalmisteet, jotka on saatettu tai jotka täytyy saattaa nautintavalmiiksi lisäämällä niihin maitoa tai muuta sopivaa nestemäistä ravintoa,

2) viljavalmisteet, joihin on lis...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.