Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Opetusministeriön päätös maahanmuuttajien peruskouluopetukseen valmistavasta opetuksesta 30.1.1997/104

Opetusministeriö on 27 päivänä toukokuuta 1983 annetun peruskoululain (476/1983) 4 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1448/1994, määrännyt seuraavaa:

Soveltamisala

1 §

Peruskoululain 4 §:n 4 momentissa tarkoitetun peruskouluopetukseen valmistavan opetuksen järjestämisestä on voimassa sen lisäksi, mitä siitä erikseen säädetään, tämän päätöksen määräykset.

2 §

Kunta voi järjestää ryhmämuotoista valmistavaa opetusta oppivelvollisuusikäisille sekä kuusivuotiaille maahanmuuttajille.

Opetus

3 §

Valmistavan opetuksen tavoitteena on edistää tässä päätöksessä tarkoitettujen lasten ja nuorten tasapainoista kehitystä ja heidän integroitumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan sekä antaa tarvittavat valmiudet peruskouluopetukseen siirtymistä varten. Opetuksen tavoitteena on lisäksi edistää oppilaiden äidinkielen hallintaa ja oman kulttuurin tuntemusta.

Opetuksessa noudatetaan opetushallituksen tähän tarkoitukseen antamia opetussuunnitelman perusteita.

Valmistavaa opetusta voidaan tarvittaessa järjestää myös peruskoulun varsinaisten työpäivien ulkopuolella.

4 §

Valmistavaan opetukseen osallistuvilla oppilailla on oikeus saada opetusta vähintään 450 tuntia, jos he ovat iältään 6–10 vuotiaita ja vähintään 500 opetustuntia, jos he ovat tätä vanhempia.

Oppilaalla on oikeus siirtyä peruskouluopetukseen välittömästi, kun hänen edistymisensä sitä edellyttää.

Oppilas, joka on muuttanut toiseen kuntaan, on oikeutettu jatkamaan osallistumistaan valmistavaan opetukseen, jos valmistava opetu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.