Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Asetus maataloustuotannon lopettamistuesta (kumoutunut) 10.1.1997/3

Tämä säädös on kumoutunut 23.1.2019 alkaen. Ks. L 87/2019 1 §.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään maataloustuotannon lopettamistuesta 30 päivänä joulukuuta 1996 annetun lain (1340/1996) 20 ja 22 §:n nojalla:

Lopettamistuen saamisen edellytykset

1 §

Jos lopettamistuen hakija tai hänen aviopuolisonsa omistaa vain osan maatilasta, tulee maataloustuotannon lopettamistuesta annetun lain (1340/1996), jäljempänä lopettamistukilaki, 17 §:n 1 momentissa tarkoitettua ennakkotietoa haettaessa luonnoksen luovutuskirjaksi olla myös muiden osaomistajien allekirjoittama.

Luovutuskirjan ja muut lopettamistukilaissa tarkoitetut asiakirjat allekirjoittaa vajaavaltaisen puolesta hänen holhoojansa tai uskottu mies siten kuin holhouslaissa (34/1898) säädetään.

2 §

Jos maatilan pellot tai osa niistä luovutetaan yhteisesti lopettamistukilain 8 §:ssä tarkoitetuille luovutuksensaajille yhdessä viljeltäväksi, on luovutuksensaajien sitouduttava pitämään pellot jakamattomana omistuksessaan lopettamistukilain edellyttämän sitoumuksen voimassaoloajan. Myös aviopuolisoiden, vaikka vain toinen heistä täyttää luovutuksensaajaa koskevat edellytykset, on pidettävä pellot jakamattomana omistuksessaan, jos ne luovutetaan heille yhteisesti.

Lopettamistuen hakeminen

3 §

Lopettamistukea haetaan ja lopettamistukilain 7 ja 9 §:ssä tarkoitetut sitoumukset annetaan maatalousyrittäjien eläkelaitoksen hyväksymällä lomakkeella. Hakemukseen on liitettävä eläkelaitoksen määräämä selvitys.

Lopettamistukihakemus liitteineen on toimitettava sen kunna...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.