Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus alkoholijuomien vähittäismyynnistä lähettämällä niitä tilaajalle tai ostajalle 13.9.1996/680

Sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun alkoholilain (1143/94) 13 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Alkoholiyhtiön harjoittamasta alkoholijuomien vähittäismyynnistä lähettämällä niitä tilaajalle tai ostajalle joko suoraan tai luovutuspaikan välityksellä säädetään tässä asetuksessa.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) toimittavalla myymälällä alkoholiyhtiön alkoholijuomamyymälää, joka myy alkoholijuomia lähettämällä niitä tilauksen perusteella suoraan tai luovutuspaikan kautta; sekä

2) luovutuspaikalla toimipistettä, josta toimittavasta myymälästä lähetetyt alkoholijuomat voi noutaa.

3 §

Luovutuspaikka

Luovutuspaikkana voi toimia sopivaksi katsottu kauppaliike tai muu avoin liike- tai palvelupaikka taikka muu tarkoitukseen sopiva paikka, kuten linja-auto tai rautatieliikenteen liikennepaikka, postitoimipaikka tai muu siihen rinnastettava toimipiste ottaen huomioon paikkakunnan elinkeinopoliittiset ja kilpailulliset olosuhteet. Anniskelupaikka, alkoholijuomien vähittäismyymälä tai muu elintarvikehuoneisto voi kuitenkin toimia luovutuspaikkana vain perustellusta syystä.

4 §

Luovutuspaikkalupa

Luovutuspaikan sijaintikunnan aluehallintovirasto myöntää hakemuksesta alkoholiyhtiölle luvan luovutuspaikan perustamiseen (luovutuspaikkalupa). (29.12.2009/1803)

Luovutuspaikkaluvassa määrätään:

1) luovutuspaikan haltijan toiminimi;

2) luovutuspaikan sijaintik...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.