Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus puolustusvoimien räjähteistä 23.8.1996/648

Tämä asetus on jätetty edelleen voimaan. Ks. L 390/2005 138 §.

Puolustusministerin esittelystä säädetään räjähdysvaarallisista aineista 19 päivänä kesäkuuta 1953 annetun lain (263/53) 16 §:n 4 momentin nojalla:

Yleiset säännökset

1 §

Sen lisäksi, mitä räjähdysvaarallisista aineista annetussa laissa (263/53) ja sen nojalla säädetään ja määrätään, puolustusvoimissa sovelletaan räjähteisiin sekä niiden valmistukseen, varastointiin, hävittämiseen, maahantuontiin, kauppaan ja valvontaan tämän asetuksen säännöksiä.

2 §

Tässä asetuksessa tarkoitettu toiminta on järjestettävä siten, ettei räjähdysvaarallisista aineista annetussa laissa tarkoitettua yleisen turvallisuuden ylläpitämistä sekä hengen, omaisuuden ja ympäristön suojelemista vaaranneta.

Laitoksen johtaja ja käytöstä vastaava johtaja

3 §

Laitoksen johtajan tai päällikön on nimettävä räjähteitä valmistavalle tai hävittävälle laitokselle laitoksen käytöstä vastaava johtaja ja hänelle varamies. Laitoksen johtajan tai päällikön on huolehdittava siitä, että vastaavalla johtajalla on mahdollisuus hoitaa laitosta säännösten, määräysten ja laitoksen lupapäätöksen ehtojen mukaisesti.

4 §

Asianomainen ministeriö antaa tarkemmat määräykset laitoksen käytöstä vastaavan johtajan ja hänen varamiehensä määräämisestä, heiltä vaadittavasta pätevyydestä, pätevyyden toteamisesta, valtuuksista sekä tehtävistä.

Valmistus ja hävittäminen

5 §

Räjähteiden valmistus ja hävittäminen on sallittu ainoastaan asianmukaisella luvalla siten kuin asianomainen ministeriö erikseen määrää.

Sotilaalliseen kokeilutoimintaan ja harjoitu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.