Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös asunto-osakeyhtiötalojen korkotukilainojen yleisistä ehdoista 28.3.1996/210

Valtioneuvosto on asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta 28 päivänä maaliskuuta 1996 annetun lain (205/96) 7 §:n nojalla ympäristöministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta annetussa laissa (205/96) tarkoitetulle korkotukilainalle maksettavasta korkotuesta ja korkotukilainan lainaehdoista noudatetaan, mitä tässä päätöksessä määrätään.

2 §

Korkotuen maksaminen

Korkotukea maksetaan 28 prosenttia korkotukilainasta vuosittain peritystä korosta. Korko lasketaan korkotukilainan jäljellä olevasta pääomasta.

Maksamatta jääneen erääntyneen lyhennyksen osalta ei korkotukea suoriteta eräpäivän jälkeiseltä ajalta. Mikäli korkotukilainasta ei suoriteta korkotukea, on lainansaaja velvollinen maksamaan enintään asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta annetun lain 6 §:n mukaisesti määräytyvän koron.

3 §

Lainaehtojen kohtuullisuus

Korkotukilainaksi hyväksyttävän lainan lainaehtojen tulee olla sellaiset, että niitä voidaan vastaaviin tarkoituksiin yleisesti myönnettävien lainojen ehdot huomioon ottaen pitää kohtuullisina.

Korkotukilainaksi ei saa hyväksyä lainaa, joka on sovittu maksettavaksi kerralla takaisin laina-ajan päätyttyä. Lainan saa hyväksyä korkotukilainaksi, jos sen takaisinmaksusta on sovittu siten, että lainan pääomasta saa kahdeksannen vuoden jälkeen lainan ensimmäisen erän nostamisesta lukien olla jäljellä enintään 90 prosenttia ja viidennentoista vuoden jälkeen enintään 70 prosenttia.

4 §

Valuuttamääräinen laina

Korkotukea ei makseta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.