Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta 28.3.1996/209

Ympäristöministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta 28 päivänä maaliskuuta 1996 annetun lain (205/96) 13 §:n nojalla:

1 §

Hakumenettely

Valtion asuntorahasto päättää asunto-osakeyhtiötalolainojen vuosittaisista hakuajoista. Hakemus on jätettävä valtion asuntorahastolle, joka hankkii siitä tarvittaessa kohteen sijaintikunnan lausunnon.

Valtion asuntorahasto ja valtiokonttori voivat hyväksyä lomakkeiden kaavoja asunto-osakeyhtiötalolainojen korkotuesta annetussa laissa (205/96) ja sen nojalla annetuissa säännöksissä ja määräyksissä tarkoitettujen hakemusten ja ilmoitusten tekoa varten. Samalla voidaan määrätä hakemusten tai ilmoitusten tekemisen yhteydessä annettavista selvityksistä.

2 §

Säännös hyväksymisedellytyksistä

Rakentamista tai perusparannusta varten myönnetty laina voidaan hyväksyä asunto-osakeyhtiötalon korkotukilainaksi edellyttäen, että valtion asuntorahasto hyväksyy kohteen. Asuntorahasto voi erityisistä syistä hyväksyä kohteen, jonka rakentaminen on aloitettu tai joka on valmistunut ennen hyväksymistä.

Rakentamista tai perusparantamista varten myönnetyllä korkotukilainalla tulee olla muita lainoja paremmalla etuoikeudella oleva kiinnitysvakuus tai muu turvaava vakuus.

3 §

Asunto-osakeyhtiön kokovaatimus

Lainaa ei voida hyväksyä asunto-osakeyhtiötalon korkotukilainaksi, jos yhtiö omistaa vain yhden asuinhuoneiston käsittävän rakennuksen tai kahden asuinhuoneiston käsittävän sellaisen rakennuk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.