Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Kauppa- ja teollisuusministeriön ohjeet eräiden biologisten epäpuhtauksien enimmäismääristä elintarvikkeissa 1.3.1996/135

Tämä ohje on jätetty voimaan. Ks. L 23/2006 87 § ja 297/2021 86 §.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/95) 48 §:n nojalla antanut seuraavat yleiset ohjeet:

1 §

Soveltamisala

Nämä ohjeet koskevat eräiden biologisten epäpuhtauksien enimmäismääriä ja esiintymistä elintarvikkeissa.

2 §

Määritelmä

Näitä ohjeita sovellettaessa biologisiksi epäpuhtauksiksi katsotaan hyönteiset, punkit ja muut eläimet sekä niiden osat ja jätökset, likaantuneet ja pilaantuneet tuoteyksilöt sekä sellaiset tuoteyksilöt, joissa on syömäjälkiä.

Biologisten epäpuhtauksien enimmäismäärät ja esiintyminen elintarvikkeessa

3 §

Biologisten epäpuhtauksien enimmäismääristä elintarvikkeessa on ohjeita jäljempänä 4 ja 5 §:ssä sekä tämän päätöksen liitteessä.

4 §

Elintarvikkeessa ei saa olla eläviä, elintarviketta vioittavia ja siinä lisääntyviä hyönteisiä tai punkkeja.

Mitä 1 momentissa on sanottu ei koske kuivatuissa siemenissä esiintyviä punkkeja, jos niiden määrä on alle 50 kpl/kg, eikä tuoreissa kasvikunnan tuotteissa vähäisessä määrin esiintyviä selkärangattomia eläimiä, ellei muualla ole toisin säädetty tai määrätty.

Edellä 1 momentissa tarkoitettua elintarviketta ei ole pidettävä ihmisravinnoksi sopimattomana, jos elävät hyönteiset ja punkit tapetaan lämpötilaa laskemalla tai nostamalla taikka muulla valvontaviranomaisen hyväksymällä tavalla ja jos käsitelty tarvike tämän jälkeen täyttää sille elintarvikelain (361/95) 27 §:ssä asetetut vaatimukset.

5 §

Elintarvikkeessa ei ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.