Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus ensivakuutusliikettä harjoittavan vakuutusyhdistyksen vastuuvelan katteesta 15.9.1995/1125

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 31 päivänä joulukuuta 1987 annetun vakuutusyhdistyslain (1250/87) 10 luvun 3 a §:n 5 momentin nojalla, sellaisena kuin se on 24 päivänä maaliskuuta 1995 annetussa laissa (451/95):

1 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) ETA-valtiolla Euroopan talousalueeseen kuuluvaa valtiota;

2) ETA-valtiossa sijaitsevilla säännellyillä markkinoilla ETA-valtion viranomaisen valvonnan alaista arvopaperipörssiä ja sellaista muuta ETA-valtiossa toimivaa vaihdantajärjestelmää, joka Vakuutusvalvontaviraston antamien määräysten mukaan rinnastetaan tällaiseen arvopaperipörssiin; (12.3.1999/313)

3) vastuuvelan bruttomäärällä vastuuvelan kokonaismäärää ennen vakuutusyhdistyslain 10 luvun 3 a §:n 3 momentissa säädettyjen erien vähentämistä;

4) velkasitoumuksella velkasitoumukseen perustuvaa laina- ja muuta saamista sekä joukkovelkakirjalainaa ja muuta raha- ja pääomamarkkinavälinettä, ei kuitenkaan osaketta, osuutta, johdannaissopimusta eikä sellaista sitoumusta, jolla on huonompi etuoikeus kuin velallisen muilla sitoumuksilla;

5) vakuudettomalla velkasitoumuksella sellaista velkasitoumusta, johon ei liity vakuutta, joka 3–5 §:n mukaan voitaisiin sellaisenaan hyväksyä vastuuvelan katteeksi tai joka Vakuutusvalvontaviraston antamien määräysten mukaan hyväksytään vakuudeksi; (12.3.1999/313)

6) kiinteistöyhteisöllä sellaista yhteisöä, jonka pääasiallisena tarkoituksena on omistaa 5 §:n 1 momentin 1–3 kohdassa mainittuja varoja.

Tässä asetuksessa yhteisöllä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.