Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös käymisteitse valmistetun enintään 13 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävän alkoholijuoman myyntipaikasta ja myyntitoiminnasta 7.6.1995/852

Sosiaali- ja terveysministeriö on 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun alkoholilain (1143/94) 40 §:n 2 momentin 2, 3 ja 5 kohdan nojalla päättänyt:

1 §

Soveltamisala ja määritelmät

Tällä päätöksellä määrätään alkoholilain 14 §:n 2 momentissa tarkoitetun käymisteitse valmistetun enintään 13 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävän alkoholijuoman vähittäismyynnin harjoittamisesta.

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

1) tilaviinillä alkoholijuomista ja väkiviinasta  annetussa  asetuksessa  (1344/1994) tarkoitettua tilaviiniä; (29.12.2009/1807)

2) sahdilla olutta, jonka valmistuksessa on käytetty sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen hyväksymiä perinteen mukaisia raaka-aineita siten, että juoman alkoholi muodostuu siitä sokerista, joka on syntynyt valmistuksessa käytetyistä maltaista ja niiden ohella käytetyistä muista viljatuotteista;

3) tilaviinin valmistuspaikalla tuotantotilaa, jossa tapahtuu tilaviinin käyminen ja kypsyttäminen, sekä

4) sahdin valmistuspaikalla tuotantotilaa, jossa tapahtuu sahdin valmistus kokonaisuudessaan raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen.

2 § (30.3.1999/482)

Yleiset ehdot

Lupa alkoholilain 14 §:n 2 momentissa tarkoitettuun vähittäismyyntiin voidaan myöntää ainoastaan sellaiselle tilaviinin tai sahdin valmistajalle, jonka valmistus- ja myyntitoiminta on osa alueen maaseutuelinkeinoja.

Tilaviinin tai sahdin valmistusluvan haltijalla voi olla ainoastaan yhteen vä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.