Edilexissä on huoltokatko torstaina 29.2.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-7.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 88/2024 saakka.

Laki tallettajien saamisten turvaamisesta säästökassatoimintaa harjoittavassa osuuskunnassa 22.12.1993/1361

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Soveltamisala

1 §

Jos säästökassatoimintaa harjoittava osuuskunta on maksukyvytön, tilinomistajan tilille osuuskunnan säästökassaan tehtyyn talletukseen perustuva saaminen turvataan siten kuin tässä laissa säädetään.

Osuuskunta on tässä laissa tarkoitetulla tavalla maksukyvytön, jos se on asetettu konkurssiin tai osuuskunnassa on alkanut yrityksen saneerauksesta annetussa laissa (47/93) tarkoitettu saneerausmenettely (maksukyvytön osuuskunta).

Tilinomistajan talletuksen turvaaminen

2 §

Tämän lain perusteella turvataan saaminen, joka luonnollisella henkilöllä tai oikeushenkilöllä (tilinomistaja) on maksukyvyttömältä osuuskunnalta sen säästökassaan ennen osuuskunnan maksukyvyttömyyden alkamista tehdyn rahamääräisen talletuksen perusteella (tilinomistajan talletus).

Tilinomistajan talletuksen pääoma lunastetaan tilinomistajan tai 3 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa talletuspankin tai muun velkojan vaatimuksesta valtiolle valtioneuvoston tarkemmin määräämin ehdoin.

Talletus lunastetaan valtiolle tilinomistajalta. Talletus lunastetaan valtiolle myös talletuspankilta tai muulta velkojalta siltä osin kuin tämä on todisteellisesti

1) myöntänyt luottoa tilinomistajalle vakuudeksi luovutettua säästökirjaa tai muuta talletuksesta annettua todistusta vastaan, tai

2) antanut maksukyvyttömän osuuskunnan tehtäväksi lunastaa tilinomistajan talletus tai osa siitä talletuspankin tai muun velkojan lukuun.

Talletuksen lunastamisesta päättää valti...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.