Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös lyijytyöstä (kumottu) 9.12.1993/1154

Tämä päätös on kumottu A:lla 21.3.2024/113, joka on voimassa 5.4.2024 alkaen.

Valtioneuvosto on työministeriön esittelystä 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/58) 47 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tätä päätöstä sovelletaan sellaiseen liitteenä olevassa esimerkkiluettelossa mainittuun tai siihen verrattavaan työhön, jossa käytetään tai käsitellään lyijyä taikka jossa työntekijät muutoin altistuvat lyijylle.

Lyijyllä tarkoitetaan tässä päätöksessä metallista lyijyä sekä sen epäorgaanisia yhdisteitä.

2 §

Lyijyaltistumisen arviointi

Edellä 1 §:ssä tarkoitetussa työssä on työntekijöiden lyijyaltistuminen arvioitava käyttäen jäljempänä tässä päätöksessä tarkoitettuja biologisia altistumismittauksia ja ilman lyijypitoisuuden mittauksia.

3 §

Toimenpiteet lyijyvaaran vähentämiseksi

Työnantajan tulee ryhtyä sellaisiin rakenteellisiin ja muihin teknisiin toimenpiteisiin, joita kohtuudella voidaan vaatia lyijyaltistuksen estämiseksi.

Lyijyä ja lyijyä sisältävää tuotetta on käsiteltävä ja 1 §:ssä tarkoitettu työ on suoritettava siten, että lyijyaltistus on mahdollisimman vähäinen. Työvaiheissa, joissa käsitellään lyijyä tai joissa syntyy lyijypölyä tai -huurua, tulee kiinnittää erityistä huomiota työmenetelmien turvallisuuteen ja työt suorittaa erityistä varovaisuutta noudattaen.

Jollei lyijypölyn joutumista haitallisessa määrin työpaikan ilmaan muutoin voida estää, on tuotantoprosessi tai työvaihe koteloitava ja varustettava poistoimulaittein taikka työkohde v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.