Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asuntosäästöpalkkioasetus 30.12.1992/1636

Ympäristöministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 30 päivänä joulukuuta 1992 annetun asuntosäästöpalkkiolain (1634/92) 5 §:n 1 momentin ja 12 §:n nojalla:

1 §

Asuntosäästösopimus

Asuntosäästösopimuksen on oltava kirjallinen, ja siihen on sisällytettävä tallettamisehdot.

Asuntosäästösopimuksessa ei voida rajoittaa tallettajan oikeutta hankittavan asunnon valintaan.

2 §

Yleiset sopimusehdot

Asuntosäästösopimuksessa on oltava määräykset sopimukseen perustuvan vastaantulolainan määrää ja laina-aikaa koskevista määräytymisperusteista sekä korkotukilainan koron määräämiseksi käytettävästä viitekorosta. Rahalaitos voi ottaa asuntosäästösopimukseen määräyksen tallettamistavoitteesta, jonka mukaiseen vastaantulolainaan tallettaja on enintään oikeutettu.

Asuntosäästösopimuksessa on sovittava vastaantulolainan myöntämiseksi edellytettävän vakuuden määräytymisperusteista. Rahalaitos voi myöhemmin säästöaikana edellyttää lisävakuuksia vain siinä tapauksessa, että sovitun vakuuden arvo on olennaisesti alentunut. Rahalaitoksen on ilmoitettava asiasta viipymättä tallettajalle.

Rahalaitoksen tulee asuntosäästösopimusta tehtäessä selvittää asuntosäästötallettajalle ne yleiset sopimusehdot, jotka liittyvät tallettajan oikeuksiin sopimussuhteessa ja joilla on tallettajalle olennainen taloudellinen merkitys.

3 §

Asuntosäästösopimuksen siirto ja lisäkoron suorittaminen

Jos asuntosäästösopimus siirretään talletusaikana toiseen rahalaitokseen, ottaa vastaanottava rahalaitos vastatakseen ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.