Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus kemikaalilain valvontaviranomaisista puolustusvoimissa 27.5.1992/469

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L:n 599/2013 62 §.

Puolustusministerin esittelystä säädetään 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/89) 8 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Kemikaalilain (744/89) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamisen valvonnasta puolustusvoimissa on voimassa, mitä kemikaalilaissa säädetään, jollei tässä asetuksessa toisin säädetä.

2 §

Puolustusvoimissa kemikaalilain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten valvontaviranomaisina toimivat puolustusministeriö ja pääesikunta. Puolustusministeriölle kuuluu valvonnan ylin johto ja ohjaus sekä pääesikunnalle ylin valvonta puolustusvoimissa.

Sotilasläänin esikunta ohjaa ja valvoo sen alaisten joukko-osastojen toimintaa kemikaalilain ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamisessa.

3 §

Puolustusvoimien valvontaviranomaiset vastaavat terveydelle ja ympäristölle vaarallisten kemikaalien valmistuksen, varastoinnin ja säilytyksen sekä muun käsittelyn valvonnasta sotilaallisissa harjoituksissa, leiri- ja sotaharjoitusalueilla sekä maanpuolustuksen kannalta salassa pidettävissä kohteissa.

Puolustusministeriö määrää kauppa- ja teollisuusministeriötä sekä sosiaali- ja terveysministeriötä kuultuaan maanpuolustuksen kannalta salassa pidettävät kohteet.

4 §

Työsuojeluviranomaiset valvovat muiden valvontaviranomaisten ohella työssä käytettävien kemikaalien luokitusta, päällysmerkintöjä ja käyttöturvallisuustiedotteita sekä kemikaaleja koskevia rajoituksia ja kieltoja. Työsuojeluv...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.