Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus Kreikan kanssa sosiaaliturvasta tehdyssä sopimuksessa tarkoitetusta vakuutuslaitosten välisestä sairaanhoitoetuuksien kustannusten korvaamisesta 24.5.1991/850

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 4 päivänä heinäkuuta 1963 annetun sairausvakuutuslain (364/63) 76 a §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on 19 päivänä joulukuuta 1986 annetussa laissa (982/86), ja Kreikan kanssa sosiaaliturvasta tehdyn sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä 9 päivänä kesäkuuta 1989 annetun lain (668/91) nojalla:

1 §

Kansaneläkelaitos huolehtii niistä sairaanhoitoetuuksien kustannusten korvaamiseen liittyvistä tehtävistä, jotka johtuvat Suomen tasavallan ja Helleenien tasavallan välillä sosiaaliturvasta tehdystä sopimuksesta.

2 §

Kustannuksilla tarkoitetaan sairausvakuutuksen osalta niitä korvauksia, joita suoritetaan Kreikassa vakuutetulle henkilölle.

Terveyskeskusten sekä kuntien ja kuntainliittojen ylläpitämien sairaaloiden osalta kustannuksilla tarkoitetaan sairaanhoitoyksiköiden välisiä korvausperusteita annetusta hoidosta sellaiselle henkilölle, jolla ei ole kotipaikkaa terveyskeskusta tai sairaalaa ylläpitävässä kunnassa tai, jos muulta kuin Suomen kansalaiselta voidaan periä sairaanhoidosta korkeampia maksuja, tällaisen maksun ja sopimuksen mukaisesti perityn maksun erotusta.

Terveyskeskusten ja sairaaloiden on ilmoitettava kansaneläkelaitokselle 2 momentissa tarkoitetut kustannukset, jotka ovat aiheutuneet Kreikassa sairaanhoitoetuuksiin oikeutetulle henkilölle 1 §:ssä mainitun sopimuksen perusteella annetusta sairaanhoidosta.

Kansaneläkelaitos antaa ilmoitusme...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.