Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 761/2022 saakka.

Asetus pakkohuutokaupalla myytävien kiinteistöjen lunastamisesta valtiolle (kumoutunut) 8.3.1991/496

Tämä asetus on kumoutunut 1.6.2016 alkaen. Ks. L pakkohuutokaupalla myytävien kiinteistöjen lunastamisesta valtiolle annetun lain kumoamisesta 362/2016.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään pakkohuutokaupalla myytävien kiinteistöjen lunastamisesta valtiolle 14 päivänä tammikuuta 1938 annetun lain (23/38) 1 §:n ja 11 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Pakkohuutokaupalla myytävien kiinteistöjen lunastamisesta valtiolle annetun lain 1 §:ssä tarkoitetun kiinteistön sekä tilan määräalan pakkohuutokaupan kuuluttamisesta, toimittamisesta ja raukeamisesta on heti ilmoitettava sille maaseutupiirille, jonka alueella kiinteistö sijaitsee.

2 §

Saatuaan ilmoituksen pakkohuutokaupasta asianomaisen maaseutupiirin on tarpeen vaatiessa arvioitava omaisuus. Arvioimisessa maaseutupiiri voi käyttää apunaan kunnan maatalousviranomaisia. Arvioituaan omaisuuden maaseutupiirin on, milloin lunastusoikeus 2 momentin nojalla kuuluu maatilahallitukselle ja maaseutupiiri katsoo kiinteistön soveltuvan käytettäväksi maaseutuelinkeinolain (1295/90) tai muutoin valtion tarkoituksiin, lähetettävä maatilahallitukselle arvioimiskirjat ja esityksensä omaisuuden lunastamisesta valtiolle.

Lunastusoikeus kuuluu maatilahallitukselle silloin, kun huutokauppahinta ylittää 1 000 000 markkaa.

MaaseutuelinkeinoL 1295/1990 on kumottu Maaseutuelinkeinojen rahoitusL:lla 329/1999.

3 §

Myytäessä 1 §:ssä mainitun lain 7 §:n 2 momentissa tarkoitetulle henkilölle tai henkilöille sanotun lain nojalla lunastetusta ti...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.