Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Asetus patjojen paloturvallisuusvaatimuksista 17.1.1991/57

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 12 päivänä joulukuuta 1986 annetun tuoteturvallisuuslain (914/86) 24§:n 2 ja 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee sellaisia patjoja ja muita pehmustettuja sängynpohjia, jotka kuuluvat kulutustavaroiden ja kuluttajapalvelusten turvallisuudesta annetun lain (75/2004) soveltamisalaan. Pehmustetuilla sängynpohjilla tarkoitetaan esimerkiksi irtonaisia patjoja, jotka on tarkoitettu asetettavaksi vuoteessa kiinteälle alustalle tai joustinpohjalle, joustinpohjia, sängyissä käytettäväksi tarkoitettuja vesi- ja ilmapatjoja, yhdistettyjen istuin- ja vuodehuonekalujen patjana käytettäviä osia sekä veneissä, matkailuperävaunuissa ja vastaavissa tiloissa käytettäväksi tarkoitettuja patjoja. (29.12.2009/1626)

Asetus ei koske uinti- ja leirintäkäyttöön tarkoitettuja ilmalla täytettäviä patjoja, leirintäkäyttöön tarkoitettuja makuualustoja eikä käytettyjä patjoja.

2 §

Paloturvallisuusvaatimukset

Patja ei saa syttyä kytevästä savukkeesta.

Patjan katsotaan täyttävän 1 momentissa asetetun vaatimuksen, jos sen materiaaliyhdistelmät eivät syty palavasta savukkeesta standardin SFS-EN 597―1 mukaisessa kokeessa taikka jos sen paloturvallisuus voidaan luotettavasti osoittaa muulla tavoin. (30.12.1996/1360)

Valvontaviranomaisen pyynnöstä elinkeinonharjoittajan on osoitettava, että patja täyttää 1 momentissa asetetun vaatimuksen. Vaatimuksen täyttyminen osoitetaan esittämällä sellaisen kotimaisen ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.