Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 939/2023 saakka.

Laki yksinoikeudesta integroidun piirin piirimalliin 11.1.1991/32

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Määritelmiä

Tässä laissa tarkoitetaan:

1) piirimallilla integroidun piirin osien kolmiulotteista sijoittelua, millä tavoin tahansa toteutettuna tai ilmaistuna; sekä

2) integroidulla piirillä virtapiiriä, jossa elementit, joista vähintään yksi on aktiivinen, sekä osa tai kaikki niiden välisistä liitännöistä, on sijoitettu puolijohdealustaan toiminnalliseksi kokonaisuudeksi ja joka on tarkoitettu suorittamaan elektronisia piiritoimintoja.

2 §

Piirimallin omaperäisyys

Tämä laki ei koske piirimallia tai piirimallin osaa, joka ei ole omaperäinen.

3 §

Yksinoikeuden saaminen

Se, joka on luonut piirimallin tai jolle piirimallin luojan oikeus on siirtynyt, voi rekisteröinnillä saada yksinoikeuden piirimalliin.

Jos piirimalli on luotu täytettäessä työsuhteesta johtuvia työtehtäviä, työnantajalla on oikeus rekisteröinnillä saada yksinoikeus piirimalliin, jollei toisin ole sovittu. Mitä näin on säädetty, koskee vastaavasti myös virkasuhteessa luotua piirimallia.

Edellä 2 momentissa olevia säännöksiä ei sovelleta sotilasopetuslaitoksia lukuunottamatta korkeakoulun opetus- tai tutkimustyössä toimivan henkilön luomaan piirimalliin.

Vrt. L oikeudesta työntekijän tekemiin keksintöihin 656/1967, L maanpuolustukselle merkityksellisistä keksinnöistä 551/1967 ja L oikeudesta korkeakouluissa tehtäviin keksintöihin 369/2006.

4 §

Lain sovellettavuus

Piirimalliin voi saada tämän lain mukaisen yksinoikeuden:

1) piirimallin luoja, joka on Suomen kansala...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.