Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Laki vuokratalolainojen lainaehtojen muuttamisesta 21.12.1990/1186

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § (21.3.1997/234) [HE 4/1997]

Soveltamisala

Tätä lakia voidaan lainan saajan hakemuksesta soveltaa asuntotuotantolain (247/1966) nojalla lokakuun 1 päivänä 1971 tai myöhemmin vuokratalon rakentamista varten myönnettyihin asuntolainoihin silloin, kun lainan saajalle myönnetään samaan lainoituskohteeseen aravalain (1189/1993) 13 §:n 1 momentin 5 kohdan mukainen pitkäaikainen vuokra-asumisen perusparannuslaina tai silloin, kun vuokratalon kokonaispääomamenot nousisivat huomattavasti valtion asuntolainan loppuvuosien lyhennysten suuren nousun vuoksi.

Tätä lakia ei kuitenkaan sovelleta niihin asuntolainoihin, joiden laina-aika on 45 vuotta tai jotka on myönnetty asuntotuotantolain muuttamisesta annetun lain (1140/1989) mukaisin perustein. Jos saman rakennuksen tai rakennusryhmän lainoittamiseksi on myönnetty asuntolaina ja myöhemmin erikseen lisälaina, pidetään tätä lakia sovellettaessa ratkaisevana asuntolainan myöntämisajankohtaa.

Jos tässä laissa ei toisin säädetä, sovelletaan asuntolainan perimiseen aravalakia ja vuokratalon käyttöön ja luovutukseen sekä vuokrien määräytymiseen aravavuokra-asuntojen ja aravavuokratalojen käytöstä, luovutuksesta ja omaksilunastamisesta annettua lakia (1190/1993) sekä näiden lakien nojalla annettuja säännöksiä.

2 §

Vuosimaksu

Edellä 1 §:ssä tarkoitettujen asuntolainojen lyhennys- ja korkoerät maksetaan vuosimaksusta siten kuin jäljempänä tässä laissa säädetään.

Vuosimaksusta on, siltä osin kuin siitä voidaan su...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.