Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Asetus kuluttaja-asiain neuvottelukunnasta 2.4.1990/317

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään:

1 §

Kauppa- ja teollisuusministeriön yhteydessä on kuluttaja-asioiden käsittelemistä ja kuluttajapolitiikkaan kuuluvien kysymysten yhteensovittamista varten kuluttaja-asiain neuvottelukunta.

2 §

Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä tarpeellinen määrä muita jäseniä. Viimeksi mainituista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Valtioneuvosto kutsuu jäsenet ja varajäsenet kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii se valtioneuvoston jäsen, jolle kuluttaja-asiat on kauppa- ja teollisuusministeriössä määrätty ja varapuheenjohtajana oikeusministeri. Neuvottelukunnan jäseniksi kutsutaan kuluttaja-asioita käsittelevien viranomaisten, kuluttajajärjestöjen, palkansaajajärjestöjen sekä teollisuuden, kaupan ja maatalouden järjestöjen edustajia. Lisäksi neuvottelukunnassa tulee olla jäseniä, joita valittaessa erilaiset yhteiskunnalliset näkemykset ovat edustettuina.

Jos jäsen tai varajäsen eroaa tai kuolee kesken toimikautensa, määrää kauppa- ja teollisuusministeriö saman viranomaisen tai järjestön ehdotuksesta kuin asianomainen jäsen tai varajäsen on määrätty hänen tilalleen uuden jäsenen tai varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. (25.5.1990/475)

3 §

Neuvottelukunnan tehtävänä on:

1) seurata kuluttaja-asioiden yleistä kehitystä ja kuluttaja-asioita käsittelevien viranomaisten toimintaa sekä tehdä tämän perusteella tarpeellisiksi katsomiaan esi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.