Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Yhdistysrekisteriasetus 26.5.1989/506

Oikeusministerin esittelystä säädetään 26 päivänä toukokuuta 1989 annetun yhdistyslain (503/89) 51 ja 57 §:n nojalla:

1 §

Yhdistysrekisteri käsittää yhdistyslaissa (503/89) tarkoitetut ilmoitukset liitteineen sekä yhdistyksistä automaattista tietojenkäsittelyä käyttäen tai muulla tavoin pidettävän luettelon.

2 § (21.5.2015/616)

Yhdistyslaissa säädetyt perus-, muutos- ja purkautumisilmoitukset on tehtävä Patentti- ja rekisterihallituksen vahvistamalla lomakkeella. Ilmoitukseen on oheistettava tarvittavat liitteet. Ilmoitukset toimitetaan Patentti- ja rekisterihallitukselle.

Patentti- ja rekisterihallitus pitää lomakkeita yleisön saatavissa.

2 a § (8.12.1995/1384)

Edellä 2 §:ssä tarkoitettua ilmoitusta tai yhdistyslain 55 §:ssä tarkoitettua hakemusta tehtäessä on suoritettava säädetty maksu.

Ilmoitus tai hakemus katsotaan tehdyksi vasta, kun maksu on suoritettu.

3 §

Jollei yhdistyslain 51 §:ssä tarkoitettua virallisen kääntäjän antamaa todistusta ole toimitettu perus- tai muutosilmoituksen yhteydessä, se on toimitettava kuuden kuukauden kuluessa ilmoituksen tekemisestä uhalla, että yhdistystä ei tämän ilmoituksen nojalla voida rekisteröidä kaksikielisenä tai että sääntöjen muuttamista koskeva asia raukeaa.

Yhdistyslain 55 §:ssä tarkoitettu sääntöjen tai niiden muutoksen ennakkotarkastusta koskeva hakemus on tehtävä kirjallisesti ja siihen on oheistettava säännöt tai niiden muutos. (29.9.2011/1055)

4 §

Yhdistyksistä pidettävään luetteloon merkitään:

1) yhd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.