Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus ulkomaanedustuksen virkamiehen omaisuudelle aiheutuneen vahingon korvaamisesta 12.5.1989/416

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään ulkomaanedustuksen virkamiesten palkkauksesta 22 päivänä huhtikuuta 1988 annetun lain (346/88) 3 §:n nojalla:

Yleiset säännökset

1 §

Ulkomaanedustuksen virkamiehelle voidaan maksaa korvausta hänen ja hänen perheenjäsentensä omaisuudelle ulkomailla aiheutuneesta vahingosta sen mukaan kuin tässä asetuksessa säädetään.

2 §

Perheenjäsenellä tarkoitetaan tässä asetuksessa virkamiehen aviopuolisoa sekä virkamiehen tai hänen aviopuolisonsa huollettavana olevaa alle 18-vuotiasta, naimatonta lasta ja kasvattilasta.

Korvauksen maksamisen edellytykset

3 §

Korvausta omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta voidaan maksaa, jos omaisuus on vakuutettu ulkoasiainministeriön hyväksymällä tavalla Suomessa tai asemamaassa ja jos:

1) virkamies tai hänen perheenjäsenensä ei voi saada korvausta vakuutuksen nojalla eikä vahingon aiheuttajalta tai muualta;

2) korvauksen saaminen on epävarmaa vakuutuksenantajan korvauksesta kieltäytymisen, vahingon aiheuttajan maksukyvyttömyyden tai muun vastaavan syyn vuoksi; taikka

3) korvauksen saaminen viivästyy virkamiehestä riippumattomista syistä vahingon laadun ja määrän huomioon ottaen kohtuuttomasti.

Korvauksen maksamisen edellytyksenä on lisäksi, että virkamies tai hänen perheenjäsenensä korvausta vastaavaan määrään siirtää oikeutensa korvaukseen valtiolle.

Jos vakuutusta ei ole myönnetty, korvausta voidaan maksaa ulkoasiainministeriön harkinnan mukaan.

4 §

Edellä 3 §:n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitetuksi kohtuuttomaksi viivästym...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.