Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus valtion virastojen ja laitosten osallistumisesta kehitysyhteistyöhön 28.4.1989/383

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään valtion virastojen ja laitosten osallistumisesta kehitysyhteistyöhön 28 päivänä huhtikuuta 1989 annetun lain (382/89) 5 ja 7 §:n nojalla:

1 § (30.5.1997/506)

1 § on kumottu A:lla 30.5.1997/506.

2 §

Ulkoasiainministeriön toimeksiannosta suoritettaviin kehitysyhteistyötehtäviin virasto tai laitos voi käyttää palveluksessaan olevaa henkilökuntaa ja palkata tarkoitusta varten lisähenkilökuntaa valtion tulo- ja menoarviossa kansainväliseen kehitysyhteistyöhön osoitettujen ja ulkoasiainministeriön kunkin toimeksiannon yhteydessä vahvistamien määrärahojen rajoissa.

3 §

Mikäli ulkoasiainministeriö tai kehitysyhteistyötehtävää suorittava virasto tai laitos katsoo, että joku viraston tai laitoksen henkilökuntaan kuuluva ulkomaanpalvelua suorittava henkilö ei kykene asianmukaisesti suorittamaan hänelle kuuluvia tehtäviä tai mikäli asianomainen muuten katsotaan sopimattomaksi, viraston tai laitoksen tulee ensi tilassa korvata tällainen henkilö toisella.

Ulkoasiainministeriö voi edellyttää edellä 1 momentissa tarkoitetun henkilön korvaamista toisella henkilöllä erityisesti seuraavissa tapauksissa:

1) kun henkilön työsopimus voitaisiin työsopimuslain (320/70) mukaan joko purkaa tai irtisanoa;

2) kun avunsaaja on pyytänyt henkilön palauttamista kotimaahan; tai

3) kun henkilön työkyky tehtävässä on sairastumisen, onnettomuuten joutumisen tai muun vastaavan syyn vuoksi oleellisesti alentunut.

Mikäli tässä pykälässä tarkoitettua henkilöä ei voida korvata toisella, viraston...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.