Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Asetus valtion virastoissa ja laitoksissa nuorisotyöttömyyden lieventämiseksi järjestettävästä osa-aikatyöstä 29.12.1988/1341

Valtiovarainministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään:

1 §

Nuorisotyöttömyyden lieventämiseksi ja nuorten työkokemuksen edistämiseksi voidaan valtion vakinaiselle virkamiehelle, tilapäiselle virkamiehelle sekä pysyväisluonteisessa työsopimussuhteessa olevalle työntekijälle järjestää tulo- ja menoarvion rajoissa vapaaehtoisuuteen perustuvaa osa-aikatyötä ja ottaa valtion palvelukseen ensisijaisesti nuoria työnhakijoita siten kuin tässä asetuksessa säädetään.

2 §

Vakinaiselle tai tilapäiselle virkamiehelle, joka haluaa virastossa tai laitoksessa siirtyä työnantajan hyväksymään osa-aikatyöhön määräajaksi, voidaan myöntää osittaista virkavapautta täksi ajaksi, kuitenkin vähintään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Pysyväisluonteisessa työsopimussuhteessa olevalle työntekijälle voidaan vastaavasti myöntää määräaikainen vapautus työstä ja ottaa hänet samaksi ajaksi määräaikaiseen palvelussuhteeseen.

3 §

Osa-aikatyöllä tarkoitetaan tässä asetuksessa työtä, joka toteutetaan:

1) päivittäisenä neljän tunnin työnä;

2) joka toinen päivä tai viikko suoritettavana kokoaikaisena työnä; tai

3) muuna työaikajärjestelynä siten, että työaika kaikissa tapauksissa tasoittuu keskimäärin vähintään 20 tuntiin viikossa neljän viikon tai käytössä olevan muun tasoitusjakson aikana.

4 §

Osa-aikatyöhön siirtymisen johdosta vapautuvia tehtäviä hoitamaan on tulo- ja menoarvion rajoissa pyrittävä ottamaan ensisijaisesti nuori työnhakija.

Nuo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.