Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus eräistä valtion omistamille alueille perustetuista soidensuojelualueista 30.9.1988/852

Ympäristöministerin esittelystä säädetään 23 päivänä helmikuuta 1923 annetun luonnonsuojelulain (71/23) 2 §:n 2 momentin sekä eräiden valtion omistamien alueiden muodostamisesta soidensuojelualueiksi 30 päivänä syyskuuta 1988 annetun lain (851/88) 5 §:n nojalla:

1 §

Eräiden valtion omistamien alueiden muodostamisesta soidensuojelualueiksi 30 päivänä syyskuuta 1988 annetussa laissa (851/88) tarkoitetuilla soidensuojelualueilla on kielletty:

1) ojitus, maa-ainesten ottaminen sekä maa- ja kallioperän vahingoittaminen;

2) rakennusten, teiden ja rakennelmien rakentaminen;

3) turvemailla olevan puuston hakkaaminen;

4) luonnonvaraisten selkärankaisten eläinten tappaminen, pyydystäminen ja hätyyttäminen sekä selkärangattomien eläinten pyydystäminen ja kerääminen jäljempänä säädettävin poikkeuksin; sekä

5) muut toimenpiteet, jotka saattavat muuttaa suoalueen luonnonmukaista vesitasapainoa.

Ympäristöministeriö voi kieltää määrätyn ruohovartisen kasvilajin yksilöiden poimimisen ja keräämisen soidensuojelualueella.

2 §

Sen lisäksi, mitä edellä 1 §:ssä on säädetty, ovat Siukatanjärvien, Suikeloaavan, Joutsenaavan–Kaita-aavan, Löytöjängän–Suksenpaistama-aavan, Hyöteikönsuon, Leväsuon– Kärppäsuon, Linjasalmennevan sekä Ison-Huoppion soidensuojelualueilla kaikki metsätaloudelliset toimenpiteet metsäpuiden käpyjen ja siementen keräämistä sekä metsänjalostukseen tarvittavien kasvinosien vähäistä ottamista lukuunottamatta kiellettyjä.

Muiden kuin 1 momentissa mainittujen soidensuoj...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.