Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 600/2020 saakka.

Laki valtion virkamiehen ja työntekijän terveydenhuollosta ulkomailla (kumottu) 20.2.1987/176

Tämä laki on kumottu L:lla 16.5.2014/383, joka on voimassa 1.1.2015 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Soveltamisala

1 §

Tässä laissa säädetään valtion virkamiehelle ja työntekijälle valtion varoin ulkomailla järjestettävästä terveydenhuollosta ja ennalta ehkäisevästä työterveyshuollosta.

Tämä laki ei koske virkamiestä eikä työntekijää, jolla on oikeus saada korvausta terveydenhuollon kustannuksista sellaisen matkavakuutuksen perusteella, josta aiheutuvien kulujen korvaamisesta on erikseen säädetty tai määrätty taikka valtion virkaehtosopimuksin sovittu. Jos korvausta ei suoriteta matkavakuutuksesta, voidaan terveydenhuollon kustannukset korvata tämän lain nojalla.

Terveydenhuolto

2 § (17.12.1993/1186) [HE 221/93]

Terveydenhuoltoa järjestetään ulkomailla Suomesta lähetetylle valtion virkamiehelle ja työntekijälle sekä seuraaville henkilöille:

1) edellä tarkoitetun virkamiehen tai työntekijän samassa taloudessa asuva aviopuoliso, virkamiehen tai työntekijän taikka aviopuolison naimaton 18 vuotta nuorempi lapsi ja ottolapsi, jonka holhooja virkamies, työntekijä tai näiden aviopuoliso on (perheenjäsen); ja

2) kotitaloustyöntekijän työsuhteesta annetussa laissa (951/77) tarkoitettu työntekijä, joka on työsopimussuhteessa edellä mainittuun virkamieheen tai työntekijään ja joka välittömästi ennen palvelussuhteen alkamista asui Suomessa (kotiapulainen).

3 §

Tässä laissa tarkoitettuun terveydenhuoltoon kuuluu:

1) lääkärin antama hoito;

2) lääkärin määräämät laboratorio- ja röntgentutkimukset;

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.