Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 600/2020 saakka.

Asetus Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa (kumoutunut) 22.8.1986/636

Puolustusministerin esittelystä säädetään Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa 12 päivänä heinäkuuta 1985 annetun lain (645/85) 8 §:n nojalla:

1 §

Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden suorittamisesta eräissä tapauksissa annetun lain (645/85), jäljempänä vapauttamislaki, 1 §:ssä tarkoitettu asevelvollisen ilmoitus, että uskonnolliseen vakaumukseen perustuvat vakavat omantunnonsyyt estävät häntä suorittamasta asevelvollisuutta aseellisessa palveluksessa tai missään sitä korvaavassa palveluksessa, on sisällytettävä tai liitettävä kutsuntalautakunnalle kutsunnassa tehtävään lain 2 §:n 1 momentissa tarkoitettuun hakemukseen. Hakemus on laadittava pääesikunnan vahvistaman kaavan mukaiselle lomakkeelle, ja siihen on vapauttamislain 2 §:ssä tarkoitettuna selvityksenä liitettävä Jehovan todistajat -nimisen uskonnollisen yhdyskunnan tai sen seurakunnan enintään kaksi kuukautta aikaisemmin antama virallinen todistus siitä, että asevelvollinen kuuluu sanottuun uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Mitä 1 momentissa säädetään hakemuksesta ja sen liitteestä, koskee myös vapauttamislain 2 §:n 2 momentin perusteella kutsunnan jälkeen tehtävää hakemusta. Hakemus on kuitenkin tällöin tehtävä asianomaisen sotilasläänin komentajalle ja toimitettava sotilasläänin esikuntaan. (11.12.1992/1266)

Ulkomailla pysyvästi asuva asevelvollinen voi jättää 1 ja 2 momentissa tarkoitetun hakemuksen myös Suomen lähetystöön t...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.