Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Haastemiesasetus 27.6.1986/506

Oikeusministerin esittelystä säädetään 27 päivänä kesäkuuta 1986 annetun haastemieslain (505/86) 6 §:n 2 momentin ja 7 §:n nojalla:

1 §

Käräjäoikeuden laamanni ja poliisipiirin päällikkö johtavat ja valvovat virastonsa tiedoksiantotoimintaa. (15.10.1993/872)

Haastemiesten ja muiden tiedoksiantotehtäviä toimittavien työnjako tiedoksiantoasioissa voidaan vahvistaa viraston työjärjestyksessä tai ohjesäännössä.

2 §

Haastemiehille annetaan oikeusministeriön vahvistama virkamerkki. Virkamerkki on pidettävä virantoimituksessa mukana ja tarvittaessa esitettävä.

Haastemieslain (505/86) 6 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetun virkamiehen tai toimihenkilön on tarvittaessa esitettävä selvitys oikeudestaan toimittaa tiedoksiantoja.

3 §

Milloin tiedoksi annettavat asiakirjat on toimitettu ilmeisestä erehdyksestä tai tietämättömyydestä väärälle viranomaiselle, on ne lähetettävä asianomaiselle viranomaiselle, jollei ole syytä, minkä vuoksi asiakirjat olisi palautettava tiedoksiantoa pyytäneelle. Milloin tiedoksiannon voi toimittaa haastemieslain 6 §:n 1 momentin 3 tai 4 kohdassa tarkoitettu henkilö, voidaan asiakirjat lähettää suoraan asianomaiseen laitokseen taikka joukko-osastoon tai vastaavaan. Asiakirjojen lähettämisestä on ilmoitettava tiedoksiantoa pyytäneelle, jollei se ole ilmeisesti tarpeetonta.

Ks. HallintolainkäyttöL 586/1996 29 §.

3 a § (10.5.1991/806)

Haastemies voi toimeksiantajan pyynnöstä suorittaa tiedoksiannon yhteydessä asiakirjaan tiedoksisaajalta sitä koskevia lausumia. Haastemies on tällöin velvollinen s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.