Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 264/2024 saakka.

Asetus sotilasvammalain eräiden säännösten soveltamisesta 31.12.1985/1117

Sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 28 päivänä toukokuuta 1948 annetun sotilasvammalain (404/48) 6 §:n 5 momentin ja 46 §:n nojalla, näistä 6 §:n 5 momentti sellaisena kuin seon 31 päivänä joulukuuta 1985 annetussa laissa (1116/85):

1 § (17.12.1993/1226)

Vahingoittuneelle tai sairastuneelle, joka saa sotilasvammalain (404/48) mukaista päivärahaa tai elinkorkoa taikka joka on vaihtanut elinkorkonsa sitä vastaavaksi pääomaksi, korvataan sen mukaan kuin tässä asetuksessa säädetään lääkärintarkastus, kuntouttaminen, laitoshuolto, osa-aikainen laitoshuolto, sosiaalihuoltolain 17 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaiset kotipalvelut, 4 kohdan mukaiset asumispalvelut ja 7 kohdan mukainen omaishoidon tuki sekä kansanterveyslain (66/72) 14 §:n 1 momentin 2 kohdan mukainen koti-, päivä- tai yösairaanhoito.

2 §

Lääkärintarkastuksessa korvataan vahingoittuneen tai sairastuneen yleistä terveydentilaa koskeva lääkärintarkastus ja, jos tarkastus antaa aiheen erikoistutkimuksen toimittamiseen tai jos siihen muutoin on olemassa erityinen syy, myös erikoistutkimus. Tarkastusta ja tutkimusta ei ilman erityissyytä korvata useammin kuin kerran kahdessa vuodessa, ellei niitä toimiteta sotilasvammalain nojalla korvattavan muun lääkärintarkastuksen yhteydessä.

3 §

Kuntouttamisena korvataan sellainen harjoitus ja hoito, joka on tarpeen vahingoittuneen tai sairastuneen henkilön työ- tai toimintakyvyn säilyttämiseksi taikka alentuneen työ- tai toimintakyvyn palauttamiseksi.

Vahingoittuneel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.