Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki kuntien suhdannetalletuksista 31.5.1985/434

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Kunnan investointien ajoittamiseksi suhdannevaihteluita tasoittavaksi kunta voi nousu- ja korkeasuhdanteen aikana tehdä valtiokonttoriin suhdannetalletuksia käytettäviksi lasku- ja matalasuhdanteen aikana työllisyyttä ylläpitäviin tai edistäviin investointeihin siten kuin tässä laissa säädetään.

2 §

Suhdannetalletus tulee tehdä valtioneuvoston päättämänä aikana. Valtiokonttori siirtää kuntien suhdannetalletuksina kertyneet varat edelleen erityiselle sulkutilinä hoidettavalle tilille Suomen Pankkiin.

Suhdannetalletus katsotaan tehdyksi, kun se on talletettu valtiokonttorin tilille.

3 §

Antaessaan 2 §:n 1 momentissa tarkoitetun päätöksen valtioneuvoston tulee samalla päättää, milloin talletus on nostettavissa.

Suhdannetilanteen niin edellyttäessä valtioneuvosto voi oikeuttaa kunnat nostamaan suhdannetalletuksensa tai osan niistä jo ennen määrätyn talletusajan päättymistä tai pidentää talletusaikaa enintään yhdellä vuodella.

Sen estämättä, mitä 1 ja 2 momentissa on säädetty, valtiovarainministeriö voi hakemuksesta antaa kunnalle luvan suhdannetalletuksen nostamiseen jo ennen talletusajan päättymistä, jos työllisyyden hoitaminen tai muu erityinen syy sitä edellyttää.

4 §

Milloin kunta tekee tai aikoo tehdä suhdannetalletuksen sellaisen valtionapuun oikeuttavan hankkeen aloituksen siirtämiseksi, jonka toteuttamisohjelman tai sitä vastaavan suunnitelman valtion asianomainen viranomainen jo on hyväksynyt, tulee tämän viranomaisen hyväksyä hankkeen siirtäminen. Talletusajan...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.