Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 548/2020 saakka.

Sotilaskurinpitoasetus (kumoutunut) 16.12.1983/969

Tämä asetus on kumoutunut 1.5.2014 alkaen. Ks. L 255/2014 132 §.

Puolustusministerin esittelystä säädetään 25 päivänä maaliskuuta 1983 annetun sotilaskurinpitolain (331/83) 62 §:n nojalla:

1 luku

Esitutkinta

1 §

Esitutkinnan toimittamisesta huolehtii se kurinpitoesimies, jonka alaisessa joukossa tai laitoksessa rikos on tehty tai rikoksesta epäilty palvelee. Esitutkinnan toimittamisesta voi tarvittaessa huolehtia myös ylempi kurinpitoesimies. Esitutkinnan toimittamisesta huolehtiva viranomainen toimii samalla tutkinnanjohtajana tai määrää tutkinnanjohtajan. Määräykset erityisen tutkijalautakunnan asettamisesta antaa pääesikunta. (29.12.1988/1362)

2 momentti on kumottu A:lla 29.12.1988/1362.

Jos ylemmän kurinpitoesimiehen tietoon on tullut, että alempi esimies ei ole ryhtynyt toimenpiteisiin rikoksen johdosta, hänen on asian laadun niin vaatiessa määrättävä esitutkinta suoritettavaksi tai otettava asia itse käsiteltäväkseen.

2–3 §

2–3 § on kumottu A:lla 29.12.1988/1362.

2 luku

Toimivalta

4 §

Kurinpitoesimies ei saa käsitellä asiaa, jos rikos on kohdistunut häneen henkilökohtaisesti tai jos hän on asiaan tai asianosaiseen sellaisessa suhteessa, että hänen puolueettomuutensa saattaa vaarantua.

5 §

Esimiehellä, jonka käskyvallan alaiseksi joku on määrätty vain tilapäisesti erityisen palvelustehtävän suorittamista varten, ei ole kurinpitovaltaa tähän nähden. Esimiehen on kuitenkin huolehdittava esitutkinnan toimeenpanosta ja ilmoitettava asiasta rikoksesta epäillyn kurinpitoesimiehelle.

Jos rikoksesta epäilty on ennen kurinpitoasian ratkaisua siirretty...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.