Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Rikesakkoasetus (kumoutunut) 29.6.1983/606

Tämä asetus kumoutuu 1.12.2016. Ks. L 754/2010 41 § ja L 983/2016.

Oikeusministerin esittelystä säädetään 21 päivänä tammikuuta 1983 annetun rikesakkolain (66/83) 23 §:n nojalla:

1 §

Rikesakon täytäntöönpanosta huolehtii oikeusministeriö.

2 §

Rikesakkomääräyksen heti tapahtuva tiedoksianto toimitetaan siten, että poliisimies tai muu laissa säädettyä valvontaa suorittava virkamies antaa allekirjoittamansa rikesakkomääräyksen rikkojalle.

Ks. L rikesakkomenettelystä 66/1983 8 §.

3 §

Poliisipiirin päällikön on toimitettava kultakin kuukaudelta seuraavan kuukauden 15 päivään mennessä oikeusministeriölle rikesakkomääräykset ja ilmoitus poistetuista rikesakkomääräyksistä.

4 §

Rikesakkotuomarin on välittömästi ilmoitettava oikeusministeriölle ja poliisipiirin päällikölle ne rikesakkoasiat, jotka on saatettu alioikeuden käsiteltäviksi. Oikeusministeriö saa panna tällaisen rikesakon täytäntöön vasta saatuaan rikesakkotuomarin päätöksen.

Rikesakkotuomarin on toimitettava jokaisen kuukauden 15 päivään mennessä oikeusministeriölle ilmoitus edellisenä kuukautena ratkaistuista rikesakkoasioista. Hänen on ilmoitettava välittömästi oikeusministeriölle rikesakkoasia, jossa syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen sillä perusteella, että teosta olisi hänen käsityksensä mukaan tuomittava muu seuraamus kuin rikesakko.

Ks. L rikesakkomenettelystä 66/1983 12 § ja OMa tietojen merkitsemisestä oikeushallinnon valtakunnallisen tietojärjestelmän ratkaisu- ja p...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.